Hittanverseny a BJHF SZKK-ban

2023. május 16.

2023. május 8-án, hétfőn délelőtt, gyermekek hangja töltötte be a BJHF SZKK Szily János utcai épületét, mivel a Szombathelyi Egyházmegye Hitoktatási Irodájával együttműködve itt került sor a 2022/2023-as tanév hittanversenyének döntőjére.

Az idei év feladatai az Egyházmegye szentjei, boldogjai köré épültek: az alsós korosztály Szent Márton, Szent Quirinus, Boldog Brenner János és Boldog Battyhány-Strattmann László életével kapcsolatos izgalmas és ötletes feladatokban csillogtathatta meg tudását, a felsősök a szentek mellet Mindszenty Józseffel és Coreth Mária Teréziával kapcsolatos kérdéseket is kaptak a verseny során.

A délelőtt folyamán az alsós korosztályban 7 csapat, míg a felsősöknél 10 csapat “mérkőzött meg” egymással, hogy eldöntsék, kik tettek szert a felkészülés során a legalaposabb ismeretekre a szentekkel, boldogokkal, reménybeli jövendő szentekkel kapcsolatban.

A verseny részeként a csoportok a Székesegyházban templomismereti vetélkedőn is részt vettek, ahol szintén az Egyházmegye szentjeivel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk.

A verseny ebéd után a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban eredményhirdetéssel és rövid hálaadó imádsággal zárult.

Gratulálunk minden résztvevőnek és hitoktatóiknak a szép eredményekhez!

Eseménynaptár -
2024. július

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok