Affiliáció

Affiliáció

 

A Brenner János Hittudományi Főiskola 2022. április 4-én megkapta az affiliációs szerződését a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, amelyet Róma hagyott jóvá.

Az affiliációs szerződés értelmében a főiskolánk azon teológus szakos hallgatói, akik teljesítik a tantervi követelményeket és sikeres záróvizsgát tesznek, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által kiállított bakkalaureátusi oklevelet kapnak, amelynek birtokában egyházi fakultásokon második ciklusban folytathatják tanulmányaikat.

Az affiliációs szerződés szabályozza a főiskola, különösen a teológus szak működésének feltételeit, a szak oktatói kinevezésének feltételeit és módját, a tanmenet, a diplomamunka, a záróvizsga tartalmi és szervezési kérdéseit is.

A Brenner János Hittudományi Főiskola munkatársai és hallgatói büszkén tesznek eleget azoknak a magas szintű elvárásoknak, amelyekre a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel kötött szerződés kötelezi őket, s ezáltal egyházi és tudományos értelemben is vállalják a Római Katolikus Egyház küldetését és kultúráját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem címe:
1088 Budapest, Szentkirályi utca 28.

Eseménynaptár -
2024. május

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok