Könyvtár

A Brenner János Hittudományi Főiskola mindkét képzési helyszínén működtet saját könyvtárat. A könyvtárakban elsősorban teológiai témájú művek találhatók, ezek nagy részre kölcsönözhető. Megtalálhatók a már végzett hallgatók szakdolgozatai, ill. a tanárszakos hallgatók portfóliós munkái, ezek azonban csak helyben olvashatók.

A Szombathelyi Képzési Központ épületében található a 30 m2 alapterületű könyvtár, amely a hallgatók és oktatók rendelkezésére áll kölcsönzési és helyben használt lehetőségekre. A könyvtárban egyidejűleg 2-4 olvasó tud helyben olvasni, jegyzetelni. A nyitvatartási túl lehetőség van egyéni időpontegyeztetéssel is felkeresni a könyvtárat. A könyvtár a Szikla Integrált Könyvtári Rendszert használja, így az állományban internetes kapcsolat segítségével lehet távolról is keresni. A Szombathelyi Képzési Központ főkönyvtára a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, amely a Szombathelyi Képzési Központtal szomszédos épületben, a Szily J. u. 1. sz. alatt található.

A győri képzési helyszínen található könyvtár összesen 185 m2 alapterületen működik. A könyvtár olvasótermi területe 26,45 m2. A győri könyvtár a Corvina Integrált Könyvtári Rendszert használja, mely lehetőséget nyújt az állományhoz történő távoli hozzáféréshez. A könyvtár minden helységében elérhető ingyenes WIFI szolgáltatás biztosítja a folyamatos internetelérést.  A győri könyvtárban is adott a lehetőség az egyéni időpontban történő kutatásra.

A hallgatók és oktatók munkájának segítése érdekében a könyvtárak rendszeresen élnek a könyvtárközi kölcsönzés lehetőségével a vármegyén belül, ill. azon túl is.

 

Győr
Szombathely
Könyvtáros: Molnár Krisztián Könyvtáros: Lénárd Ágota
Elérhetőségek: 9021 Győr, Gutenberg tér 2.

Elérhetőségek:   9700 Szombathely, Szily János u. 3.

+36 30 512 5480 +36 94 319 151
konyvtar@bjhf.hu  hittanarkepzokonyvtar@martinus.hu

Nyitvatartás

Keddtől péntekig: 11.30-17 óráig
Szombaton: 9-15 óráig (ebédszünet 12-12.30) 

Nyitvatartás

Hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00 
Péntek: 9.00-12.00 
Szombati konzultációs napokon 9.00-12.00

Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár

Katalógus

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár

 

UNITAS

   

 

Eseménynaptár -
2024. április

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok