Intézményi karácsony

2023. december 24.

2023. december 15-én, az első félév utolsó tanítási napján a szeminárium kápolnájába hívtuk intézményünk egész közösségét, hogy karácsonyi műsorral kedveskedjünk nekik.

Az alkalmon Dr. Reisner Ferenc rektor és Grafl Ákos főduktor köszöntötte a megjelenteket. Rektor úr köszenetet mondott mindazoknak, akik lelkiismeretes, precíz munkájukkal hozzájárultak a főiskola működéséhez.  

A műsorban felhangoztak közismert karácsonyi énekek és talán kevésbé ismert karácsonyi olvasmányok, történetek is.  

A közös karácsonyi ünneplés zárásaként az intézmény vezetője átadta a főiskola ajándékait az elöljáróknak, a papnövendékeknek, az oktatóknak, valamint a konyhai és a takarító személyzet tagjainak is.  

Az ünnepi ebéd után elkezdődött a téli szünet ideje – a papnövendékek hazautazhattak családjaikhoz. A karácsonyt majd főpásztoruk körében fogják ünnepelni.  

Áldott, szent karácsonyt és kegyelmekben gazdag új esztendőt kíván mindannyiuknak főiskolánk közössége!

Szöveg: Kator Martin 
Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola 


Képek

Eseménynaptár -
2024. július

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok