Az egyházi közösség egysége - Püspökök tanácskoztak Győrben

2023. október 1.

Szeptember 18-án és 19-én Győrben üléseztek a romániai és a magyarországi püspöki konferenciák állandó tanácsának tagjai. Nagy öröm volt számunkra, hogy ezekben a napokban a Szent Eucharisztiát együtt ünnepelhettük.

A püspökök tanácskozása előtti napok már a készülődés jegyében teltek. Hétfőn, az órák közti szünetekben arra lettünk figyelmesek, hogy a püspökök testülete és Erdő Péter bíboros úr a Hittudományi Főiskola épületében tartózkodik.
A püspök atyákkal való találkozás, a közös imádság megerősítette az Egyház iránti szeretetünket, valamint az egységet azokkal, akiknek kézrátétele és imádsága által, hamarosan Krisztus papságában részesülhetünk.
 
Szöveg: Kator Martin
Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Képek

Eseménynaptár -
2024. július

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok