Dr. Szanyi Norbert

Papnövendék, 1. évfolyam


Egyházmegye: Pécsi Egyházmegye
Született: Kassa (SK) (szárm. Szeszta/SK/), 1992. május 2.
Plébánia: Székesegyházi Plébánia (Pécs)

Szanyi Norbert vagyok. 1992-ben születtem Kassán, és egy csereháti faluban Szesztán nevelkedtem. 2017-ben elvégeztem Kassán a teológiai tanulmányokat és Baccalauerátusi fokozatot szereztem. 2022-ben PhD fokozatot szereztem Pécsett. 2020-ban jelentkeztem a pécsi püspöknél papnövendéknek és megkezdhettem papságom felé vezető utamat. Formációmat Kismaroson kezdhettem meg. Az első év után a főpásztor már Esztergomba küldött, ahol 1 év után Budapestre küldött a Jezsuitákhoz egy ima és gyakorlati évre. Idén szeptembertől pedig a Győri Szemináriumba folytathatom papképzésemet.

Eseménynaptár -
2024. június

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok