Hírek

2023. december 3.

“Futok a kitűzött cél felé” - Lelkigyakorlat a szemináriumban és avatások

Éves lelkigyakorlatunkra 2023. november 19. és 24. között került sor, amelyet - Császár István spirituális meghívására - a szombathelyi egyházmegyés Óra Krisztián atya, főiskolánk tanára vezetett. Az alkalmon részt vettek hatodéves diakónus testvéreink is.
2023. december 1.

Adventi áhitat

Szeretettel hívjuk és várjuk a Brenner János Hittudományi Főiskola adventi zenés áhitatára 2023. december 12-én (kedden) 18.00 órára.
2023. november 23.

Kollégiumi felvételi

A Brenner János Hittudományi Főiskola felvételt hirdet három kollégiumába a 2023/24-es tanév tavaszi félévére
2023. november 15.

Beöltözés és avatások 2023.

A győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kispapjai 2023. november 25-én, szombaton 10 órakor a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban ünnepi szentmise keretében beöltözésben, avatásban és admisszióban részesülnek. A szentmise főcelebránsa Veres András megyéspüspök lesz.
2023. november 7.

“Magyar ifjak pajzsa” - Szent Imrét ünnepeltük

Az őszi szünet utáni első napon, november 4-én emlékeztünk meg országunk első szent királyának fiáról, Szent Imre hercegről, akit liliommal szokás ábrázolni, ugyanis szüzességben élte életét.
2023. október 27.

Nyílt nap a Papnevelő Intézetben

Szeretettel várjuk a papság iránt érdeklődő fiatal férfiakat, plébánosaikat!
2023. október 11.

A föld sója és a világ világossága vagyunk - Szemináriumi kirándulás

Az egyik esti imádságban spirituális atya a címben szereplő evangéliumi kép segítségével tanított minket elmélkedésében, s buzdított, hogy a Ház falain kívül is ugyanazt a lelkületet ápoljuk magunkban, amely Krisztusban volt (vö. Fil 2,5). Október 5-én, csütörtökön, az előadások után indultunk útnak, elöljárók és növendékek. Erre az alkalomra visszatértek közösségünkbe a hatodéves papnövendékek is, akik diakónusi gyakorlataikat töltik plébániákon.
2023. október 1.

Az egyházi közösség egysége - Püspökök tanácskoztak Győrben

Szeptember 18-án és 19-én Győrben üléseztek a romániai és a magyarországi püspöki konferenciák állandó tanácsának tagjai. Nagy öröm volt számunkra, hogy ezekben a napokban a Szent Eucharisztiát együtt ünnepelhettük.
2023. július 3.

Tanévzáró hálaadás és diplomaátadó ünnepség

Ünnepi szentmisékre gyűltek össze intézményünk oktatói, hallgatói és dolgozói, hogy hálát adjanak a tanévben kapott kegyelemért, ajándékért. 2023. június 23-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban dr. Reisner Ferenc rektor atya, 2023. június 24-én a győri Nagyboldogasszony Székesegyházban dr. Veres András megyéspüspök atya főcelebrálásával bemutatott szentmiséket követően vették át okleveleiket a tanulmányaikat befejező hallgatók.
2023. július 3.

Záróvizsga és diplomaosztó a Szombathelyi Képzési Központban

Záróvizsgát és modulzáró vizsgát tartottak a BJHF Szombathelyi Képzési Központjában 2023. június 15-én. A vizsgabizottság elnöke Dr. Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora volt.
2023. június 8.

Sikeresen zárták tanulmányaikat a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet teológus hallgatói 2023. június 7-én

A katolikus teológus mesterszakon szerzett oklevélen túl a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által kiállított baccalaureatusi oklevelet kapott Palatinus Kristóf, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Gulyás Vilmos és Vigh Balázs Zsolt.
2023. május 19.

Sámuel hétvége a Szemináriumban

Szeretettel várjuk azokat a 14-25 év közötti hivatásukat kereső fiatal férfiakat, akik szívesen eltöltenének velünk egy hétvégét a nyár folyamán.
2023. május 16.

Hittanverseny a BJHF SZKK-ban

2023. május 8-án, hétfőn délelőtt, gyermekek hangja töltötte be a BJHF SZKK Szily János utcai épületét, mivel a Szombathelyi Egyházmegye Hitoktatási Irodájával együttműködve itt került sor a 2022/2023-as tanév hittanversenyének döntőjére.
2023. május 8.

Jelentkezés hitéleti képzésre

Ha érdekli a katolikus teológia,  ha szívesen tanítana hittant,  ha érdekli az egyházzene,  ha szívesen tanulna énekelni és orgonálni,  ha érdekli az egyházi liturgia,  ha szívesen tanulna,  akkor szeretettel hívjuk képzéseinkre. Képzéseink:  Hittanár-nevelőtanár (osztatlan) nappali és levelező tagozat: 10 félév  Hittanár-nevelőtanár (rövid ciklusú MA) levelező tagozat: 2-4 félév  Katekéta-lelkipásztori munkatárs - BA nappali és levelező tagozat: 6 félév  Római katolikus kántor - BA levelező tagozat: 6 félév  Jelentkezési határidő: 2023. május 31.
2023. április 28.

Március 31. és április 2. között tartotta lelkigyakorlatát a győri Szent László Katolikus Kollégium

A háromnapos nagyböjti lelkigyakorlaton a budapesti Boldog Apor Vilmos Kollégium kollégistái is részt vettek.
2023. április 28.

Nyílt nap a BJHF Szombathelyi Képzési Központban

Nyílt nap volt a BJHF Szombathelyi Képzési Központjában 2023. április 27-én délelőtt.
2023. április 24.

Hogyan lett boldog Brenner János?

Hogyan lett boldog Brenner János? címmel tartott előadást a Hitünk és életünk Szabadegyetem keretében Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye püspöki helynöke és a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház plébánosa április 19-én, a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

Eseménynaptár -
2023. december

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok