Ollé Tamás

Papnövendék, 5. évfolyam


Egyházmegye: Nagyszombati Főegyházmegye (SK)
Született: Dunaszerdahely (SK) (szárm. Nagymegyer/SK/), 1987. február 8.
Plébánia: Szent Miklós Plébánia (Nagymegyer /SK/)

Ollé Tamás vagyok, a Nagyszombati érsekség papnövendéke. 1987-ben születtem, Nagymegyeren élek családommal.

Gimnáziumi tanulmányaim után 2006-ban felvételiztem a komáromi Selye János egyetem Tanárképző karára, majd 2012 és 2015 között informatika szaktanárként dolgoztam a budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnáziumban. 2015-től a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Központi Irodájának lettem munkatársa. 2017-ben jelentkeztem a pozsonyi Szent Cirill és Metód papi szemináriumba. Három éves tanulmányok után átjelentkeztem a Brenner János Hittudományi Főiskolára, ahol – Isten segítségével és kegyelmével – immár ötödéves hallgatóként magyar nyelven folytatom tanulmányaimat.

A katolikus valláshoz kerülőkkel jutottam közelebb. A komáromi egyetem tanulmányi osztályán találkoztam egy cserkésszel, akinek segítségével csatlakoztam a nagymegyeri csapathoz. Később felkértek minket segíteni a templomban a Húsvéti ünnepkör folyamán. Az egyes feladatok végzése közben figyeltem a plébános tevékenységét. Elgondolkodtam, hogyan tudnék segíteni neki. Több alkalommal beszélgettünk erről a témáról az atyával, de aztán az áthelyezések miatt a téma pár évre elhalasztásra került. Közben igyekeztem aktívan bekapcsolódni lakóhelyem kulturális életének alakításába és szervezésébe is, mint cserkész és segítő.

Kérem a kedves Híveket, imádkozzanak értem, hogy minden úgy legyen, ahogy azt Isten eltervezte.

Eseménynaptár -
2024. május

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok