Szemináriumi nyílt nap

2023. december 22.

2023. december 2-án, szombaton nyílt napot tartottunk a szemináriumban, amelyre a papság iránt érdeklődőket vártuk, akik nagy számban vettek részt az eseményen.

A regisztrációt követően a program az épület szívében, a kápolnában kezdődött. Elsőként Veres András megyéspüspök köszöntötte az egybegyűlteket. A főpásztor a papi hivatást, mint Istennek adott életet tárta a fiatalok elé. Felidézte az aznapi reggeli zsolozsma könyörgését: Istenünk, dicsérjen téged ajkunk, dicsérjen lelkünk, dicsérjen életünk, és mert a te ajándékod, hogy vagyunk, legyen tiéd egész életünk. András püspök után Reisner Ferenc rektor, valamint Grafl Ákos főduktor is megosztotta köszöntő gondolatait.  

Ezután egy kerekasztal-beszélgetés következett, melyben az első évfolyamos szeminaristák beszéltek a hivatásuk történetéről, alakulásáról, az Istennel való kapcsolatukról, eddigi tapasztalataikról, illetve “előéletükről” is: érdekesség, hogy közülük senki sem rögtön érettségi után lett papnövendék.

A kiscsoportos beszélgetésekkel folytatódott a nyílt nap. Az érdeklődők kötetlen formában találkozhattak a kispapokkal, akik megosztották velük hivatáskeresésük útját. Annak a csoportnak a tagjai, amelyben jómagam részt vettem, eleinte kicsit bátortalanok voltak, de idővel aztán nyitottan felvázolták kérdéseiket, melyekre - reméljük - sikerült választ adnunk.

A Napközi imaórát közösen imádkoztuk a kápolnában, majd ebéddel zárult a program.

Szöveg: Kator Martin
Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola


Képek

Eseménynaptár -
2024. április

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok