Római zarándoklat

2024. május 8.

2024. április végén Szemináriumunk diakónusaival Rómában jártunk, hálát adva Ferenc pápa 1 évvel ezelőtti magyarországi látogatásáért.

Szokták mondani, hogy egy élet is kevés arra, hogy Rómát teljesen megismerjük. Sok szép templomot, bazilikát felkerestünk: Santa Maria Sopra Minerva, Il Gesù, Santa Maria Maggiore, San Bartolomeo all'Isola, Santa Maria in Aracoeli, és így tovább.

A szentmisék helyszíne, a közös imádság is felemelő élményt nyújtott akár a Lateráni bazilikában vagy éppen a Szent Péter-bazilikában.

A szakrális helyeken túl további nevezetességek is gyönyörködtettek minket, akár a Trevi kút, Forum Romanum, vagy a spanyol lépcső, de a Gregoriana Pápai Egyetemen is látogatást tettünk.

A program során több Rómán kívüli szakrális helyszínt is megtekintettünk. Így jártunk Castel Gandolfoban, a pápák nyári rezidenciáján, a Callixtus-katakombában, Szent Pál vértanúságának helyén a Tre Fontane-nál.

Különösen nagy élmény volt Montecassionban a bencés rend alapításának helyén együtt imádkozni a szerzetesekkel. Roccaseccában, a középkori-jellegű kis településen Aquinói Szent Tamás szülőhelyét is megcsodálhattuk.

Hazafelé egy napra Firenzében álltunk meg városnézésre.

Hálásak vagyunk az Örökkévalónak, hogy egy hét után lelkileg feltöltődve, sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza.

BJHF


Képek

Eseménynaptár -
2024. június

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok