Flehner Péter

   
Flehner Péter
Győri Egyházmegye
Mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János Római Katolikus Plébánia (Moson)

1985. április 19-én születtem Mosonmagyaróváron érettségit a Kossuth Lajos Gimnáziumban tettem 2003-ban. A munka világában sok területen dolgoztam, raktározás, katonai szolgálat és buszvezetés terén töltöttem hosszabb időt.

Vallásos nevelésben volt részem már kora gyermekkoromtól fogva. Emlékszem, már óvodában megtanultuk a hittan alapjait. A plébániai hittancsoporttal jutottam el előbb az elsőáldozásig, majd a bérmálkozásig. Egy év kihagyás után ifjúsági csoportban folytattam a hittan és elkezdtem ministrálni. Lelkesedés a szolgálat irányban szépen lassan nőt bennem. Pályaválasztásnál még nem gondolkoztam papi pályán, de második helyen hittanárképzőre jelentkeztem. Az élet úgy hozta, hogy ilyen jellegű tanulmányokkal várnom kellett. Főiskola mellett a nyarak nagy részét a plébánia hittantáboraiban töltöttem.

A munka világa kicsit kiszakított a korábbi szokásokból, előbb a ministrálás maradt el, majd a templomba is egyre kevesebbet tudtam menni a vállalt munkakörök miatt. De egyre többször vettem észre hogy a papság gondolata foglalkoztat. Kissé határozatlan voltam, talán ennek tudata vezetett a katonai szolgálathoz, ahol fegyelmet tanultam. Két egymást követő alkalommal látogattam el a Lourdes-i kegyhelyre. Egyre erősödött bennem a szándék, hogy papi szolgálatra jelentkezek.

Pesti éveim alatt értem meg arra, hogy tudatosan keressem a beszélgetést előbb lelki atyával, majd az ő iránymutatása segítségével az imádságon keresztül Istennel. 2019-ben imádságos évvel a hátam mögött megérett bennem a szándék.

Keresztjeim hordozásával, imádság segítségével, az elöljárók és a Szentlélek által mindinkább Krisztus ikonjává legyek.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.