„Jó papnak lenni” – Rekollekció a Szemináriumban

A Szeminárium szokásos rekollekcióját 2023. február 10-11. között Mórocz Tamás kanonok, címzetes apát, a bodajki Segítő Szűz Mária kegyhely igazgatója tartotta a papnövendékek számára.

Az első elmélkedésben arról beszélt Tamás atya, hogy miért jó papnak lenni. Gondolatait saját hivatásából vett élményekkel gazdagította. Kiemelte jelmondatának, a hűségnek és az engedelmességnek mélységes dimenzióit. Az első nap szentségimádással és kötetlen beszélgetéssel zárult. Másnap, a Boldogságos Szűz Mária lourdes-i megjelenésének emléknapján a délelőtti elmélkedésben a kiégés veszélyéről hallhattunk, valamint egy lehetséges megoldásról is beszélt az atya: a papi közösségről. Tamás atya három paptársával látja el a bodajki kegyhelylet, valamint 15 másik települést is. A szentmise prédikációjában a papság Máriához fűződő viszonyáról elmélkedett.

Tamás atyával már 2020 októberében találkozott szemináriumunk közössége, mivel az akkori kirándulásunk során felkerestük Bodajk települést, különösképpen is a Mária Szentélyét.

Szöveg: Pohnert Dávid

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.