Hitünk és életünk szabadegyetem a Brenner János Hittudományi Főiskolán

2022. október 27-én, a koronavírus-járvány okozta nehézségek és korlátozások után, újra elindult főiskolánkon a Hitünk és életünk szabadegyetem. Az első előadást Megyeri Jonatán ortodox rabbi, blogger tartotta „Miként lehet túlélni egy 4000 éves utazást?” címmel.

Az előadásra személyesen és online is be lehetett kapcsolódni, így nagy hallgatóság követte Jonatán rabbi gondolatait, aki a zsidó filozófia néhány sarkalatos pontján keresztül kereste a választ arra a kérdésre, hogy a zsidóság, amely az elmúlt 2000 évben meglehetősen sok viszontagságon ment át – száműzetések, pogromok, vérvádak, inkvizíciók, (világ)háborúk stb. –, hogyan maradhatott fenn mind a mai napig? Mi a túlélés titka? Az este végén lehetőség volt kérdéseket feltenni az előadónak. Az előadás visszanézhető YouTube csatornánkon: https://youtu.be/T8RFRQdj4RY

A következő előadás „Vallás és diplomácia a nemzetközi kapcsolatokban” címmel 2022. november 30-án 17:30-kor lesz, amelynek előadója Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadója. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

Szöveg: Palatinus Kristóf

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.