Nyílt nap a Szemináriumban

A Brenner János Papnevelő Intézet elöljárói és papnövendékei 2022. február 19-én, szombaton nyílt napra várták a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat. 

A Győri, a Szombathelyi, a Kaposvári és a Besztercebányai (SK) Egyházmegyéből 15 fiatal vett részt személyesen a nyílt napon, továbbá négy érdeklődő online kapcsolódott be az eseményekbe. A szeminárium életképeiből összeállított kisfilm után Járfás Ádám főduktor köszöntötte a résztvevőket, melyet Veres András győri megyéspüspök videóüzenete és Reisner Ferenc rektor atya köszöntője követett.

Kerekasztal beszélgetésre került sor az első évfolyamos kispapokkal, melyben a döntés meghozatalának személyes oldalába engedtek betekintést. A tanúságtételek után az érdeklődők két rövid előadás keretében megismerkedhettek a főiskolai tanulmányok rendjével és a szemináriumi ünnepekkel. Kálmán Imre prefektus atya a jelentkezéssel kapcsolatos információkkal és jó tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

Kiscsoportos beszélgetésekben lehetőség nyílt egymást jobban megismerni és személyes kérdéseket feltenni, továbbá lehetőség volt bejárni a szeminárium épületét. A közös program a kápolnában folytatódott, ahol elimádkoztuk a napközi imaórát és az Úrangyalát.

Az ebédet követően átvonultunk a Székesegyházba, ahol Bognár István spirituális atya vezetésével elimádkoztuk a Szűzanya-köszöntőt, ezzel hálát adva a találkozás öröméért.

A nap végén a résztvevőknek lehetőségük volt a Szent László Látogatóközpont jóvoltából megtekinteni a megújult Apor Vilmos emlékkiállítást, valamint Győr panorámáját a Püspökvár tornyából.

Imádkozzunk mindnyájan ezekért a fiatalokért és kérjük az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásba, hisz az aratnivaló sok, de a munkás kevés. (vö. Mt 9,37-38)

Szöveg: Kovács Gábor

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.