Megemlékezés Boldog Brenner János vértanúról

 1. december 15-én, liturgikus emléknapján emlékeztünk meg Boldog Brenner János vértanú papról, iskolánk névadójáról, és korábbi növendékéről. A közös esti megemlékezés zsolozsmával kezdődött, melynek keretében Woditsch Péter másodéves papnövendék elmélkedett, kiemelve, hogy miként látnánk ma Brenner Jánost, ha szemináriumunk lakója és növendéktársunk lenne. A zsolozsma után Kálmán Imre prefektus atya által, Brenner János ereklyéje alatt végzett rövid imádságot követően énekelve vonultunk le a szeminárium udvarán található vértanúk emlékművéhez.

  Az emlékműnél felelevenítettük Boldog Brenner János életét, és néhány részletet lelki naplójából, amelyeken keresztül valóban átélhettük azt a szeretetet, amely benne is lángolt e falak között, ahol most mi mindennapjainkat éljük. Ahogy lelki naplójában írja: „Én inkább szeretni szeretnék. Szeretném ezt a végtelen Szeretetet viszontszeretni. Nagyon szeretnék szeretni. De ehhez nagy lelki tisztaságra és rendre van szükségem.”

  Végül mindannyian elhelyeztük égő gyertyáinkat a boldog vértanú szobránál, és fohászainkkal kértük Brenner János atya oltalmát és közbenjárását a papnövendékekért, elöljáróinkért, intézményünk hallgatóiért, tanáraiért és minden dolgozójáért. Kérjük, hogy imáinkat Isten elé terjesztve minél több papi hivatást érző fiatallal bővüljön szemináriumunk!

  Boldog Brenner János: könyörögj érettünk!

  Szöveg: Palatinus Kristóf

  Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.