Tanulmányi nap a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Tanárok, hallgatók és kispapok részvételével rendezték meg 2021. december 4-én a Brenner János Hittudományi Főiskola tanulmányi napját. Kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a vendégek, a meghívott előadók és a főiskola hallgatói a szeminárium dísztermében, ahol dr. Reisner Ferenc rektor atya köszöntőjével kezdődött meg a délelőtt programja. A köszöntő után dr. Nemes Gábor, főiskolánk tanára, mint a kiadvány szerkesztője bemutatta a 2020/2021-es tanév „Sapienti sat” című tanulmánykötetét.

A kötetben olvasható tanulmányok szerzői közül Lukácsi Zoltán atya Mentes Mihály papköltő rádiós szónoklatairól, Kelemen Dávid pedig „A győri szeminárium feletti állami ellenőrzés az 1950-es és ’60-as évek” címmel tartott előadást. A beszédek után lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az előadóknak a hallottakkal kapcsolatosan, ezt követően pedig Vlaj Márk atya, a tanulmánykötet szerkesztője ismertette a hallgatósággal a jövőre vonatkozó terveket, távlatokat, elképzeléseket.

A tanulmányi nap a szeminárium kápolnájában szentmisével zárult, amelynek főcelebránsa Reisner Ferenc rektor atya volt, vele koncelebrált Vlaj Márk teológiai tanár, Kálmán Imre prefektus és Bognár István spirituális. Imádságunkban hálát adtunk a tanulmánykötet és a tanulmányi nap megvalósulásáért, a szentmise végén pedig közösen kértük Boldog Brenner János vértanú közbenjárását, hogy főiskolánk névadójaként segítsen minket a jövőbeni tervek megvalósításában.

Szöveg: Palatinus Kristóf

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.