Michael August Blume apostoli nuncius látogatása szemináriumunkban

A magyarországi szemináriumok látogatásának keretében 2021. november 25-én a délelőtti órákban érkezett meg szemináriumunkba Michael August Blume apostoli nuncius úr. 

A látogatás első programja a napközi imaóra és a közös ebéd volt. Ezt követően nuncius atya a szeminárium dísztermében tartott exhortációt. Beszélt nekünk az Egyház mai helyzetéről, az Egyház közösségében betöltendő feladatainkról, és buzdított minket a szinodális gondolkodás elsajátítására. Gondolatai után lehetőségünk volt kérdéseket feltenni neki, amelyeket nagy örömmel válaszolt meg. A közös esti zsolozsma és vacsora után beszélgetésre hívott minket szemináriumunk közösségi termébe.

November 26-án, reggel a nuncius atya által celebrált szentmisével kezdtük napunkat, aki a délelőtt folyamán elöljáróinkkal beszélgetett. Látogatása ebéddel zárult, amelyen Veres András püspök atya is részt vett.

A vele töltött idő alatt megtapasztalhattuk nuncius úr érdeklődését, szívélyességét, közvetlenségét, a közös imádság által pedig még inkább azt az egységet, amely az Egyházat Jézus Krisztusban fogja össze.

Szöveg: Palatinus Kristóf

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.