Megnyíltak kapuink az Ars Sacra keretében

 1. szeptember 18-án délután az Ars Sacra programsorozat keretében - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét megnyíltak a szeminárium kapui, és az érdeklődők körbejárhatták a kispapok képzésének helyszínét. 

  16 óra előtt kezdtek el gyülekezni a vendégek a Dísztermünkben, amely szinte megtelt: ez felülmúlta előzetes várakozásunkat. Elsőként az érdeklődők egy rövid ismertetőt hallgathattak meg Woditsch Péter másodéves kispaptól, majd Bősze Gábor, Grafl Ákos és Kovács Gábor harmadéves kispapok vezetésével bejárhatták a szeminárium épületét. A látogatók többek között megtekinthették a tantermeket, amelyek ettől az évtől egy-egy szent nevét viselik, ezzel segítve a könnyebb tájékozódást a termek között. Az ebédlő után a tanári szoba következett, ahol az ideiglenes idegenvezetők elmagyarázták a világháborút túlélt üvegablakok szimbólumait, latin feliratainak jelentését. A látogatók megtudhatták azt is, hogy korábban az első évesek egy éven át itt tanulták a lelki élet alapjait, mielőtt csatlakoztak volna a felsőbb éves társaikhoz a kápolnában. Kivételes alkalomként a harmadik emelet egyik lakószobáját is bemutattuk, valamint az egyik közös helyiséget, amelyet a szabadidőben rekreációra használunk.

  A program a ház szívében található kápolnában ért véget, ahol a közel egy órás sétát követően Kordoss Richárd másodéves kispap orgonajátékával búcsúztatta a megjelent közönséget. A megjelent nagyszámú érdeklődő amellett, hogy bepillantott szemináriumunk zárt világába, lelkileg feltöltődve indult haza.

  Köszönjük a nagy érdeklődést hivatásunk és az arra való felkészülés helyszíne iránt. Ahogyan az elköszönésben is kértük a jelen lévőket, itt is kérünk minden jó szándékú érdeklődőt - ha nem is látta most a szemináriumot, a papságra készülők otthonát - imáiban emlékezzen meg azokról, akik ezt a hivatást választják, vagy választották.

  Cikk: Flehner Péter

  Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.