Nyílt nap a papság iránt érdeklődő fiatalok részére Győrben

Az online térben tartotta meg nyílt napját a Brenner János Hittudományi Főiskola azoknak az érdeklődő fiataloknak, akiket a papság gondolata foglalkoztat. A személyes találkozás sajnos nem volt lehetséges idén tavasszal, de bízunk benne, hogy az érdeklődők alapos betekintést nyertek a szemináriumi világba.

 

Rendhagyó délelőtt volt február 20-a amikor a Szeminárium online nyitotta meg kapuit a papság iránt érdeklődő fiatalok számára. Komoly technikai és szervezési feladatott jelentett, hogy minden érdeklődő megkapja a személyes meghívót, melyen keresztül csatlakozhatott a közvetítéshez. Az virtuális térben csatlakozott érdeklődőket először Reisner Ferenc rektor atya köszöntötte, majd őt követően Veres András püspök atya szólt a fiatalokhoz, akik közül voltak egész távolról bekapcsolódók is. Ezt követően megtekintettünk egy bemutatkozó videót, melyben nem csak a szeminárium és papképzés mindennapjaiba, hanem a szépen megújult épületbe is betekintést nyerhettek. A technika segítségével több csoportban folytattak kötetlen beszélgetést a kispapok az érdeklődőkkel. Itt lehetőség nyílt egymást megismerni és személyes kérdéseket feltenni. Nagyjából félidőben az első évfolyam tartott tanúságtétellel egybekötött előadást, melyben a döntés meghozatalának személyes oldalába engedtek betekintést.

Bognár István spirituális atya vezetésével a lelki életbe kapcsolódhattak be és a kispapokkal közösen elmondták a délelőtti imaórát. Zárszóként Kálmán Imre prefektus atyától kaptak jó tanácsot és segítséget a jelentkezéssel kapcsolatosan. Igyekeztünk a lehetőségekhez mérten ugyan azt a nyitottságot, jó hangulatot közvetíteni most is, ami a korábbi nyílt napokat jellemezte. Bízunk benne, hogy akik most a virtuális térben találkoztak velünk a közeljövőben személyesen is meg tudnak szólítani bennünket. Addig is imádkozzunk egymásért, hogy aki most lép az útra, legyen bátorsága elindulni, akik már elindultak azok célba is érjenek.

Szerző: Flehner Péter

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.