Lektor-, akolitusavatás és admisszió

Ősszel, a vírushelyzet miatt elmaradt avatásokat tartották meg a győri székesegyházban 2021. február 13-án, szombaton a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisében, melyet dr. Veres András püspök úr mutatott be. A Brenner János Hittudományi Főiskola papnövendékei közül öt harmadéves kispap lektorrá, hét negyedéves kispap akolitussá lett avatva, egy ötöd éves kispap pedig admisszió fogadalmat tettLektoravatás és admisszió 2021 02 13 1200px DSC06424 Ács Tamás 74

Püspök úr beszédében elsősorban az avatásra várókhoz szólt, és buzdította őket, hogy lelkiismeretesen végezzék a most rájuk bízott feladatokat.

A szentmisében előbb a harmadéveseket avatták lektorrá, akik ezentúl az igehirdetés szolgálatával közelebb kerültek céljukhoz a papi szolgálathoz. Ézsöl Krisztiánt és Horváth Csabát a Győri Egyházmegye, Járfás Ádámot és Rákos Józsefet a Szombathelyi Egyházmegye végül Pohnert Dávidot a Kaposvári Egyházmegye szolgálatára avatták fel a Szentírást kezükbe adva.

Őket követte a negyedéves kispapok akolitussá avatása. Mostantól ők érinthetik Krisztus testét, és az Eukarisztiát kioszthatják a szentmisében, és elvihetik a betegekhez.  A Győri Egyházmegye szolgálatára Gulyás Vilmost, Hencz Mártont és Palatinus Kristófot, a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára Bodorkós Áront, Kirchknopf Gergelyt, Szántó Adriánt és Vigh Balázs Zsoltot avatták fel.

Az ötödévfolyamos Licz Csaba Zsolt ünnepélyesen kinyilvánította az egybegyűltek előtt, hogy szeretné elkötelezni magát a papi szolgálat iránt, így jelöltté vált diakónusi szolgálatra.

Az avatottak egy lépéssel közelebb léphettek végcéljuk felé. Köszönjük Püspök atyának az avatást. Kérjük a híveket, hogy imádságaikkal segítsék őket, hogy kitartsanak a papság felé vezető úton.

 

Cikk: Flehner Péter

Fotók: Győri Egyhátmegye Sajtóirodája, Ács Tamás

 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.