Lelkipásztori hétvége

Szeptember 27-én szombaton és szeptember 28-án vasárnap a Győri Hittudományi Főiskola papnövendékei a spirituális atya, Juhos Imre vezetésével pasztorális hétvégén vettek részt.

 

Németh István atya Peresznyei, Répcevisi és Zsirai plébános kedves meghívásának tehettünk eleget mindezzel, immár második alkalommal. Az említett közösségek nagy vendégszeretetének és érdeklődésének lehettünk tanúi. Jó érzés volt a megszokott környezetből kissé kiszakadva, más élő közösségek életében is részt vállalni, és szolgálatukra lenni. Más-más feladattal, mint prédikálás vagy felolvasás, esetleg ministrálva tettünk tanúságot a vasárnapi szentmisékben arról, hogy még ma is valóban érdemes elköteleződni Isten mellett.

Mindezek mellett a Szakonyi egyházközség vezetőségének barátságát is élvezhettük szombat este, akik örömmel kalauzoltak minket a nemrég felújított templomban. Majd kellemes beszélgetésben, sok hasznos véleménycserével töltöttük el az estét. Vasárnap néhány nagylelkű hívő ismét vendégül látott minket, sőt egy kicsit a borkészítés rejtelmeibe is betekinthettünk. A sűrű programba még belefért a velemi Szent Vid kápolna megtekintése is.

Számos új tapasztalattal és sok örömmel tértünk vissza Győrbe. Mindenért hála Istennek és azoknak, akik által megvalósulhatott ez a pasztorális hétvége.

Sankó Szabolcs

Fotó: Magyaros László

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.