Kispapok szeptemberi rekollekciója

Két héttel a beköltözés után, az évnyitó, házátadás és az első tanórákat követve szeptember 18-19-én volt az évnyitó rekollekció. Meghívott vendégünk Roska Péter atya volt, az Esztergom-Budapesti Főegyhámegye papja, aki korábban 9 évig volt az esztergomi szeminárium spirituálisa, jelenleg a Budapest-Újpesti Szent József plébánián teljesít szolgálatot.

 

Péntek délután a bevezető elmélkedés fő témája a Szent Kereszt volt, amely a megdicsőülés színhelye. Ennek mélyebb megismeréséhez Szent Pál Rómaiakhoz írt levelének 8,18-30 közötti részét vette alapul az atya. Figyelmünket a saját keresztjeinkre irányította. Talán jobban megértettük miért olyan nehéz, ha közel jön hozzánk a kereszt. A szenvedésből, ha beleállunk, szép és dicső dolgok születhetnek. Elcsendesedés és szentségimádás után egy kötetlen beszélgetésre volt lehetőségünk, ahol sok kérdést tettünk fel a témában.

Szombat délelőtt az előző esti elmélkedés folyatásaként a személyes tanúságtételről volt szó, mindannyiunknak Krisztus ikonjává kell válnunk. Ennek legfontosabb eszköze az ima, amelyben a Lélek alakít, formál minket, de csak a saját aktív részvételünkkel. A záró misén a feltámadásba vetett töretlen hit és a Szűzanya közbenjárásának kérése volt útravalónk.

Ezúton is köszönjük az útravalót az előttünk lévő tanévhez és az élethez!

Cikk: Flehner Péter

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.