Gratulálunk végzett hallgatóinknak!

Június 26-án Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az intézmény elöljáróinak és paptanárainak koncelebrálásával a Brenner János Hittudományi Főiskola hallgatói számára, a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

 

„Hirdesd az evangéliumot, állj vele elő... Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (Tim 4,2)

Veres András püspök atya a főiskola hallgatóihoz szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy Istent megismerni egy életre szóló kihívás. Mi, véges emberi lények Istent a maga teljességében képtelenek vagyunk felismerni, mégis mindig új és új ismeretekkel bővül istenképünk. 

Istenkapcsolatunk arra ösztönöz bennünket, hogy még jobban megismerjük Őt, tegyünk is érte valamit. Gyakorlattá kell tennünk hitünket, amelyhez az emberi élet jó „terepgyakorlatot” nyújt, hiszen családtagjainkra, barátainkra, környezetünkre is hatással tudunk lenni.

Isten országának építése közös feladatunk, a teológiai tanulmányokat folytató hallgatók ehhez egyedi karizmát, életfeladatot kaptak. Istent megismerve cselekedeteinkkel és szavainkkal tegyünk tanúságot a megismert igazságról. 

Prédikációjának zárógondolatában az Egyházmegye főpásztora arra buzdította a hallgatókat, különösen a végzősöket, hogy legyenek apostolok a világban, mert Isten ezt várja tőlük. Arra kaptak hívást, küldetést, hogy ne hallgassanak arról, amit tanulmányaik során hallottak, láttak, megtapasztaltak. Legyen ehhez mindig bátorságuk, elszántságuk és különösen egyfajta belső indíttatásuk.

A szentmisét követően vehették át a végzős hallgatók diplomájukat Veres András megyéspüspöktől és Reisner Ferenc főiskolai rektor atyától. 14 fő hittanár-nevelőtanár, 3 fő katekéta-lelkipásztori munkatárs, 2 fő római katolikus kántor és 1 fő teológus végzettséget szerzett. 

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Forrás: Makk Zoltán
Fotó: BJHF, Molnár Tamás

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.