Nyílt nap

A Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet a hagyományokhoz híven idén is nyílt napra várta a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat: február 22-én, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén tizenhét érdeklődő látogatott el a szemináriumba, hogy megismerkedjenek a kispapok életével és mindennapjaival.

 

A szemináriumi nyílt napra a győri, szombathelyi, nyitrai egyházmegyéből és a Veszprémi Főegyházmegyéből érkeztek fiatalok. A regisztráció után rövid képösszeállítást láthattak a résztvevők a szeminárium mindennapi életéről. Ezt követően Veres András győri megyéspüspök videoüzenetben köszöntötte a jelenlévőket. Majd Reisner Ferenc rektor, Kálmán Imre prefektus, Bognár István spirituális és Ézsöl Krisztián papnövendék, a Hallgatói Önkormányzat elnökének köszöntője következett.

A köszöntők után papnövendékek tettek tanúságot saját hivatástörténetükről, így buzdítva azokat a fiatalokat, akik indíttatást éreznek a papi szolgálatra, hogy merjenek elköteleződni, igent mondani Isten hívására.

Majd kiscsoportos beszélgetések következtek, amelyekben a fiatalok és a kispapok egymást jobban megismerve, értékes gondolatokat oszthattak meg egymással. Rövid szünet után a szeminárium kápolnájában együtt imádkozták el a napközi imaórát, amelyet szentmise követett. A szentmise főcelebránsa Reisner Ferenc rektor, szónoka Bognár István spirituális volt. Bognár István atya szentbeszédében kifejtette az aznapi ünnep lényegét, üzenetét. Lelki zarándoklatra hívott a Vatikánba, Szent Péter apostol sírjához és a Cathedra Petrihez. ,,Elsőnek lenni a szeretetben” – hangzott el több alkalommal is a prédikáció során mint követendő irányelv.

Az ebéd után a papnövendékek vezetésével az érdeklődők megtekinthették a szeminárium felújított, valamint felújításra váró részeit. Mindezen programok után, zárásként a nyílt nap résztvevői a szeminárium elöljáróinak vezetésével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Szűzanya-köszöntő imádsággal adtak hálát a találkozás öröméért.

Imádkozzunk mindnyájan ezekért a fiatalokért és papi hivatásokért, mert az „aratnivaló sok, de a munkás kevés” (Lk 10,2).

Járfás Ádám

Fotó: Hencz Márton

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.