Hitünk és életünk Szabadegyetemi előadás a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Közeledik karácsony, keresztény kultúrkörben Jézus Krisztus születését ünnepeljük, de azt tapasztaljuk, hogy valami egészen más történik körülöttünk. Belső értékek felé való odafordulás, lelki gazdagodás az, amit advent kínál. Ennek kapcsán tartotta meg 2019. december 3-án dr. Somogyi Ferenc tanár-közgazdász, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense „Virrasszatok!” – A fogyasztói társadalom advent fényében című előadását.

 

Tanár Úr szemléltetésén keresztül a résztvevők megismerték a Daly-féle társadalmi célok és eszközök sprektumát, amely a lét egészét átfogja és amelyben jól megfigyelhető, hogy mi kell ahhoz, hogy a gazdaság működésbe jöjjön. Valamint bemutatta, hogy mi történik a rendszeren belül, hogy mi lesz a folyamat társadalmi, természeti következménye.

Ézsöl Krisztián, a Főiskola Hallgatói Önkormányzatának elnöke záró gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy a vásárlás mindig egy erkölcsi cselekedet, tudatos döntés valami mellett. Érdemes belegondolni - különösen most, amikor szívesen sétálgatunk az adventi vásárokban, plázákban -, hogy miket és kiket támogatunk a pénzünkkel, és van-e erre valóban szükségünk.

Kovács Gábor

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.