Hittan bemutató óra Kapuváron

A Győri Hittudományi Főiskola szervezésében hittan bemutató órára került sor november közepén a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda második osztályában. A Szeresd embertársaidat!  témát  összefoglaló órán a főiskola hittanár szakos hallgatóin kívül  a környékbeli hitoktatók és az iskola pedagógusai közül  többen is részt vettek.

A hittanóra látogatói megtapasztalhatták azt, hogyan történhet e korosztály empatikus képességeinek fejlesztése, hogyan lehet gazdagítani érzelem és gondolatvilágukat, hogyan valósulhat meg a nyolcévesek imára nevelése, hogyan segítheti egy hittan órai feladatsor az Istennel való személyes kapcsolat kialakulását.  Némethné Ács Anita tanítónő vidám és játékos hangulatú órája nagyszerű példa volt arra, miként lehet logikusan egymásra épülő, érdekes feladatokkal a tanulók figyelmét folyamatosan fenntartani és a kitűzött nevelési és didaktikai célokat megvalósítani.

A tanítási órán látottak rövid megvitatására a kapuvári Szent Anna Plébánia közösségi termében került sor, ahol Radó Tamás atya szívélyesen fogadta a vendégeket. Ezután rövid módszertani továbbképzésre került sor. Dr. Makk Zoltán szakigazgató a Teremtés hetének ez évi programjából idézett fel néhányat, majd megtekintettek néhány, az interneten elérhető segédanyagot is, amely a teremtés hetének feldolgozására ad témajavaslatokat.

 Köszönjük a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetésének, hogy ott lehettünk, módszertani tapasztalatokkal gazdagíthattuk egymást! Köszönjük Némethné Ács Anita tanítónő remek óráját. A megismert jó gyakorlatok által tovább bővült hitoktatói módszertani eszköztárunk!

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.