Hittan bemutatóóra Sopronban

A Győri Hittudományi Főiskola szervezésében 2016. október 25-én Sopronban a Szent Orsolya Gimnáziumban a hitoktatásban résztvevő kollégák egy gimnáziumi hittan bemutatóórán és azt követően egy hitéleti, módszertani előadáson vehettek részt.

A bemutatóórát Kis Gergely Máté igazgatóhelyettes tartotta a 10. osztályban, melynek témája Lukács Evangéliuma. Hasznos és tanulságos volt a jó ritmusú, kiválóan felépített, a diákokat folyamatosan aktivizáló óra. Számos módszertani tapasztalattal gazdagodtak a Győri Egyházmegyéből érkező kollégák. A diákok fegyelmezetten, motiváltan és együttműködően vettek részt a tananyag feldolgozásában.

 

Az órát követő előadás címe: Jézus pedagógiája, pedagógiai elvek az evangéliumokban és gyakorlati megvalósításuk a(z) (hit)oktatásban. Az előadó az iskola igazgatója, Dr. Kovács András volt, aki szeretettel fogadta az érdeklődő tanárokat. A témát először elméletileg megalapozta, majd pedig sok megszívlelendő, érdekes gyakorlati példával világította meg. Az igazgató úr gondolataiból kirajzolódott, hogy milyen egyszerűen követhető lenne az, ahogy Jézus tanított. Ehhez azonban feltétlenül szükséges az evangéliumok alapos ismerete.

 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.