Hírek

2023. április 24.

NYÍLT NAP

A BJHF SZOMBATHELYI KÉPZÉSI KÖZPONTBAN A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja 2023. április 27-én, csütörtökön, 9.00 órai kezdettel nyílt napot tart. A nyílt napon a 2023/2024-es tanévre meghirdetett szakok bemutatására kerül sor: osztatlan egyszakos hittanár-nevelőtanár rövid ciklusú tanárképzés (2 vagy 4 félév) katekéta-és lelkipásztori munkatárs (alapszak) római katolikus kántor hitoktató mentor (szakirányú továbbképzési szak) Szeretettel várják az érdeklődőket! Helyszín: Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központ 9700 Szombathely, Szily J. u. 3. Telefon: +36 30 756 6598
2023. április 20.

Szeretettel hívjuk és várjuk NYÍLT NAPunkra 2023. április 22-én 9.00 órakor!

Ha érdekli a katolikus teológia,  ha szívesen tanítana hittant,  ha érdekli az egyházzene,  ha szívesen tanulna énekelni és orgonálni,  ha érdekli az egyházi liturgia,  ha szívesen tanulna,  akkor jöjjön el hozzánk 2023. április 22-én 9.00 órakor!  Képzéseink:  Hittanár-nevelőtanár (osztatlan) levelező tagozat: 10 félév  Hittanár-nevelőtanár (rövid ciklusú MA) levelező tagozat: 2-4 félév  Katekéta-lelkipásztori munkatárs - BA levelező tagozat: 6 félév  Római katolikus kántor - BA levelező tagozat: 6 félév  Helyszín: A Brenner János Hittudományi Főiskola díszterme (Győr Káptalandomb 7.)  Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt! 
2023. április 11.

Hogyan lett boldog Brenner János? – Császár István előadása

A Hitünk és életünk Szabadegyetem keretében Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye püspöki helynöke és a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház plébánosa Hogyan lett boldog Brenner János? címmel tart előadást főiskolánkon 2023. április 19-én (szerdán) 17.30 órakor.
2023. március 26.

Együtt az Életért – Életvédelem a gyakorlatban címmel tartott előadást Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója március 22-én a Brenner János Hittudományi Főiskolán

A Hitünk és életünk Szabadegyetem márciusi előadását Frivaldszky Edit az Emberi Méltóság Központ igazgatója tartotta, akit az előadás elején Grafl Ákos főduktor köszöntött. Főduktor Úr beszédében kiemelte, hogy az előadás azért is jelentős, mert néhány nap múlva ünnepeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, amikor különösen is azokért a magzatokért imádkozunk, akiket az abortusz veszélye fenyeget.
2023. március 17.

Bérmálkozók zarándoklata 2023.

A Szombathelyi Egyházmegye Hitoktatási Irodájával együttműködve az idei esztendőben a BJHF Szombathelyi Képzési Központja is bekapcsolódott a “Bérmálkozók zarándoklata” programjainak lebonyolításába.
2023. március 14.

„…és fölment velük a hegyre imádkozni” – Kispaptalálkozó a Káptalandomb szívében

Az évente megrendezett Országos Kispaptalálkozónak idén a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet adott otthont, március 10-11. között, melyet több hetes előkészület előzött meg.
2023. március 9.

Együtt az Életért - Életvédelem a gyakorlatban – Frivaldszky Edit előadása

A Hitünk és életünk Szabadegyetem keretében Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója Együtt az Életért – Életvédelem a gyakorlatban címmel tart előadást főiskolánkon 2023. március 22-én (szerdán) 17.30 órakor.
2023. március 9.

„…az üdvösség e Szentsége legyen nekem is üdvösségemre.” – Szentségimádási nap a Szemináriumban

Évről-évre, március 7-én tartjuk hagyományos szentségimádási és rekollekciós napunkat, amelyen idén Várszegi Asztrik, nyugalmazott pannonhalmi főapát segítette az elmélkedésünket.
2023. március 3.

Kapuk nyíljatok meg…- nyílt hétvége a szemináriumban

Február utolsó hétvégéjén a szeminárium megnyitotta kapuit az érdeklődő fiatalok előtt, akiknek lehetőségük volt néhány nap erejéig közelebbről is megismerniük a kispapok életét, mindennapjait
2023. február 17.

„Jó papnak lenni” – Rekollekció a Szemináriumban

A Szeminárium szokásos rekollekcióját 2023. február 10-11. között Mórocz Tamás kanonok, címzetes apát, a bodajki Segítő Szűz Mária kegyhely igazgatója tartotta a papnövendékek számára.
2023. február 16.

Az életközép kérdései és sanszai – Dr. Papp Miklós előadása (H&É)

2023. február 8-án folytatódott a „Hitünk és életünk” szabadegyetemi előadássorozat Főiskolánkon. Ez alkalommal Dr. Papp Miklós morálteológus, görögkatolikus pap volt az előadónk, aki az életközépről, annak válságáról és lehetséges megoldási javaslatairól beszélt.
2023. február 11.

„Szláv szívvel, germán ésszel” – A 80 éves Dr. Schmatovich János atya köszöntése a Győri Szemináriumban

Dr. Schmatovich János pápóci prépost, kanonok, professor emeritus, ny. egyetemi magántanár 2022. november 27-én ünnepelte 80. születésnapját
2023. január 23.

Az életközép kérdései és sanszai – Dr. Papp Miklós előadása

A Hitünk és életünk Szabadegyetem keretében Dr. Papp Miklós morálteológus, görögkatolikus pap Az életközép kérdései és sanszai címmel tart előadást főiskolánkon 2023. február 8-án (szerdán) 17.30 órakor.
2023. január 16.

Nyitott hétvége a szemináriumban

Örömmel értesítjük, hogy a 2022/2023-as tanév II. félévében megrendezzük a teológus szakra vonatkozóan a nyitott hétvégét. Szeretettel várjuk a papi hivatást érző, valamint a papság iránt érdeklődő 15 és 35 év közötti férfiakat 2023. február 24-26. között a szemináriumba.  
2023. január 9.

Házmegáldás Vízkereszt ünnepén

A hagyományokhoz híven idén is január 6-án, Vízkereszt napjának estéjén házmegáldást tartottunk.
2023. január 9.

„Az óriás alázata” – In memoriam Benedictus XVI.

Az alábbiakban Pohnert Dávid, Kaposvári Egyházmegyés papnövendék XVI. Benedek emeritus pápa halála kapcsán megfogalmazott, a Kaposvári Egyházmegye honlapján megjelent írását adjuk közre.
2023. január 9.

Hitünk és életünk Szabadegyetem a Brenner János Hittudományi Főiskolán

A „Hitünk és életünk” szabadegyetemi előadássorozat decemberi előadását Dr. Németh Gábor atya, az MKPK Titkárságának irodaigazgatója, egyetemi magántanár, morálteológus tartotta. 
2022. december 9.

Nyílt nap

December 2-án nyílt napot tartottak az ELTE Savaria Egyetemi Központjában. Az általános tájékoztató után az érdeklődők “Campus-túrán” vehettek részt, melynek keretében kisebb csoportokba rendeződve végigjárták az egyetem épületét, ill. felkeresték az ELTE SEK-kel együttműködő intézményeket. Így ellátogattak a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégiumba is, ahol a diákbizottság és önkéntes szakkollégisták - köztük a BJHF Szombathelyi Képzési Központjának hallgatói - várták az érdeklődőket forró teával és friss pogácsával. A frissítő elfogyasztása alatt hasznos információkat osztottak meg a szakkollégiumról, a felvételiről, a szakkollégisták mindennapjukról, egyúttal tájékoztatást kaptak a BJHF Szombathelyi Képzési Központjának képzéseiről is.

Eseménynaptár -
2023. december

Intézményünk

A Brenner János Hittudományi Főiskola a Nyugat-Dunántúl egyik legrégebbi egyházi felsőoktatási intézménye, fenntartója a Győri Egyházmegye. A régióban a hitéleti, hittudományi, egyházzenei képzések és továbbképzések szellemi központja.

Főiskolánk legfontosabb küldetésének tartja a papnövendékek és a hitoktatók képzését. Célunk nemzedékről nemzedékre átörökíteni, hogy az Isten titka felé nyitott emberi gondolkodás logikus, szép, értelmes és igaz.

Főiskola Papnevelő Intézet Kollégiumok