Rekollekció a szemináriumban

2022. május 13-án és 14-én tartottuk a tanév utolsó kispapi rekollekcióját, amelynek lelki vezetője Tasi Tamás atya, a győr-újvárosi Szent Miklós Görögkatolikus Egyházközség parókusa volt.

A rekollekciót Tamás atya vezetésével közös Paraklisz imádsággal kezdtük, amelyben a Szűzanyát köszöntöttük fatimai emléknapja alkalmából. Első elmélkedésében az atya saját életpéldáján keresztül mutatta be milyen is egy sikeres papi életpálya és ezzel párhuzamosan milyen is a valódi, reális papi életpálya, a maga nehézségeivel, bukásaival, de az irgalom és a szeretet megtapasztalásával.

A második napon pedig a papság kísértéseiről, megpróbáltatásiról és azok leküzdéséről szóltak az előadások. Tamás atya, mint görögkatolikus pap, és mint házas ember bátran mesélt a cölibátus és a családos élethivatás egyensúlyáról. Az előadások a megszokottól eltérően nagyon interaktívan folytak, mindenki hozzáadhatta meglátásait, esetleges tapasztalatait, az elmélkedések között pedig gyónásra és lelki beszélgetésre volt lehetőségünk.

Hálásan köszönjük Tamás atyának nyíltságát, őszinteségét, és hogy méltónak tartott bennünket arra, hogy bepillantást nyerhessünk egy verejtékes papi élet mindennapjaiba.

Szöveg: Palatinus Kristóf

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.