Veni Sancte szentmise a Brenner János Hittudományi Főiskola levelezős hallgatói számára

2021. szeptember 18-án délelőtt 9 órakor főiskolánk levelezős hallgatóinak Reisner Ferenc rektor atya mutatott be tanévnyitó Veni Sancte szentmisét.

A kápolnánk megtelt hallgatókkal, akik a korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a Győri Egyházmegyéből, hanem más egyházmegyékből is érkeztek, hogy felkészüljenek hivatásukra. Rektor atya kiemelte a Szentlélek gondviselését, hogy pont a mai napon hallhattuk a magvetőről szóló evangéliumi részletet. A szentbeszédben kitért a hallgatók életében is jelen lévő köves és bogáncsos területekre, melyek akadályozhatják a helyes Istenkapcsolat kialakítását. Példaként hozta, hogy a Közel-Keleten ma is úgy kezdik a tavaszi munkákat a földeken, hogy előbb elhordják a köveket a telek széleire, ez által alkalmas talajt hoznak létre a magok számára. A hallgatók előtt álló időszak is hasonló: elő kell készíteni a lelki talajt, hogy a hallott tanítás magvai ki tudjanak hajtani, és bő termést tudjanak hozni. A reménytelen vállalkozás ellenére mindenkinek vállalnia kell a munkát. Zárszóként az állhatatosság erényének fontosságát emelte ki rektor atya.

A záróáldást követően elkezdődtek a konzultációs órák, amelyek a félév során hetente, kéthetente hétvégente követik egymást. Reményeink szerint mindannyian sikeresen meg tudják tisztítani maguk lelkét, és ez által nemcsak felkészültségükkel, hanem életpéldájukkal is tanítják, nevelik és segítik közösségeiket. Jöjj el, Szentlélek, és erősítsd meg őket útjukon!

Cikk: Flehner Péter

Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.