Veni Sancte szentmise a papnövendékeknek

  1. szeptember 16-án nyílt meg az új tanév főiskolánk papnövendékei számára. A Veni Sancte szentmisét Veres András győri megyéspüspök mutatta be az elöljáró atyák koncelebrálásával.

    A szentmisén a Papnevelő Intézetünk hallgatói, valamint tanárai vettek részt. Mivel az ötödéves hallgatók éppen gyakorlati helyeiken szolgálnak, így ők nem tudtak személyesen megjelenni, csak lélekben tudtak bekapcsolódni imádságunkba. Püspök atya lelkesítő beszédében elgondolkodtatott bennünket, hogy mennyire tudjuk odaadni magunkat Krisztusnak. Hiszen Krisztus az egyetlen, akinél többet nem birtokolhatunk és akit senki sem tud elvenni tőlünk. Továbbá kiemelte azt is, hogy lelki és tanulmányi készületünk alatt fontos a kapcsolat. Nem csupán arra kell törekedni, hogy Krisztussal helyes és mély kapcsolatot alakítsunk ki, hanem a liturgikus emléknap két szentje, Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök példáján egymásnak is jó barátai, példaképei legyünk Krisztusban. Ez az egység segíthet bennünket az előttünk álló hivatásunk megerősítésében és abban is, hogy másokban felébresszük a hivatást vagy éppen erősítsük azt.

    A szentmisét követően közös vacsorával zártuk a tanévnyitót. Bízunk benne, hogy mindannyian az évindító misén kapott kegyelmek által tudunk erősödni hivatásunkban, példaképek lehetünk egymás és más fiatalok számára. Reméljük, hogy azon testvéreink, akik mosta a plébániai gyakorlat miatt távol voltak, ugyanebben a kegyelmi ajándékban részesülnek.

    Cikk: Flehner Péter

    Fotók: Brenner János Hittudományi Főiskola 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.