Megemlékezés Boldog Apor Vilmosról

2021. május 23-án pünkösd estéjén emlékeztünk meg Győr vértanú püspökérrőlBoldog Apor Vilmosról, aki 1945. április 2-án halt vértanúhalált, miután március 30-án egy szovjet katona halálosan megsebesítette

A kápolnában kezdődő megemlékezésünkeBognár István spirituális atya vezette, a kezdőéneket és bevezető imát követően mécsessel,énekelve vonultunk le a szeminárium udvarán található emlékműhöz. Szerencsére a kis megemlékezésre napos idő lett, így nem áztunk el.Az udvaron található emlékműnél felelevenítettük életének fontosabb eseményeit, vértanúhalálának körülményeit.Rövid csendet követően egyenként helyeztük el a mécseseinket az emlékművön. Ezt követte a vértanú püspökutolsó húsvéti beszédének egy részlete, melyet Simon Dávid diakónus olvasott fel.Amegemlékezés végén papi hivatásokért énekeltünk. Ez a megemlékezés segít minket, hogy mi is tanúságtevő keresztényekké, mi több, hiteles és életünket feláldozni képes papokká váljunk. 

Reméljük, hogy életünkben mi is követni tudjuk szeretetének példáját és a ránkbízottak felelős vezetői lehetünk. Bízunk benne, hogy hamarosan szentjeink között emlékezhetünk meg vértanú püspökünkről. 

Szerző: Flehner Péter

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.